Spice - Indian Cuisine

Pileći kebab / 4kom.

Pileći kebab / 4kom.

Pileći kebab / 4kom.

Pileće mleveno meso sa odabranim indijskim začinima iz tanduri peći.          

Cena: 810,00 RSD

Naš Pileći Kebab su sočni i mekani komadići piletine, marinirani u aromatičnoj mešavini začina, limunovog soka, belog luka i svežeg đumbira. Nakon pažljive marinacije, meso se naniza na ražnjiće i peče u tandooru ili na roštilju, do zlatno-smeđe boje i savršene teksture.

 

Svaki zalogaj donosi eksploziju ukusa — blago dimljeni, sočni i bogato začinjeni, idealni za sve koji vole tradicionalnu indijsku kuhinju. Služe se uz naan hleb, svežu salatu i osvežavajuće chutneye.
Chicken Kebab potiče iz Mughal kuhinje i smatra se jednim od najstarijih i najomiljenijih indijskih jela na bazi mesa.
Postoji mnogo varijanti, kao što su Seekh Kebab (mlevena piletina na ražnju), Reshmi Kebab (kremasti, sa bademima) i Tandoori Kebab.
Zbog načina pripreme, kebabi su često zdraviji izbor, jer se peku na roštilju bez dodatnih ulja.

 

Tandoori peć je tradicionalna glinena peć koja se koristi u indijskoj, pakistanskoj i bliskoistočnoj kuhinji više od hiljadu godina. Oblika je kao velika glinena posuda ili bure, zagreva se drvenim ugljem ili drvetom na ekstremno visoke temperature – često preko 400°C.

Pravi raj za hedoniste

Preporučujemo