Pileći medaljoni bez kostiju marinirani u jogurtu i indijskim začinima.
Cena: 960,00 RSD
U našem restoranu uživaćete u sočnoj piletini mariniranoj u bogatoj mešavini jogurta, limuna i autentičnih indijskih začina, pečenoj na visokoj temperaturi dok ne postane zlatno-smeđa i neodoljivo mirisna. Svaki zalogaj otkriva pravu čaroliju tradicionalne indijske kuhinje – spoj blage ljutine, bogatih aroma i neponovljivog ukusa.
Tandoori peć je tradicionalna glinena peć koja se koristi u indijskoj, pakistanskoj i bliskoistočnoj kuhinji više od hiljadu godina. Oblika je kao velika glinena posuda ili bure, zagreva se drvenim ugljem ili drvetom na ekstremno visoke temperature – često preko 400°C.
U tandooru se piletina, jagnjetina, riba ili hleb (kao naan i roti) peku brzo, zadržavajući sočnost, dok spolja dobijaju prepoznatljivu zlatnu koricu i blagi dimljeni ukus.
Tandoori peć daje Chicken Tikki onu posebnu aromu i teksturu koju nije moguće postići običnim pečenjem u rerni. Upravo ta kombinacija visokih temperatura i dima pravi razliku između dobre i odlične tikke!