Pileći medaljoni marinirani u sosu od indijskog oraha, pavlake i sira sa indijskim začinima.
Cena: 990,00 RSD
Afghani piletina je nežno i kremasto jelo koje dolazi iz oblasti Avganistana i severozapadne Indije. Piletina se marinira u bogatoj smesi jogurta, pavlake, indijskih oraha i laganih začina, što joj daje prepoznatljivu svilenkastu teksturu i blagi, ali aromatični ukus.
Za razliku od začinjenijih indijskih tikka varijanti, Afghani ima suptilnu toplinu i kremastu punoću, sa blagim notama kardamoma, karanfilića i muškatnog oraščića. Peče se u tandoor peći ili na roštilju, dok ne postane mekano i dobije laganu zlatnu koricu.
Služi se uz naan, rumali roti ili mirisni basmati pirinač, uz obavezno parče limuna i svežu salatu od luka.
Afghani je često prvi izbor onih koji vole bogat ukus bez previše ljutine.
Marinada sadrži pastu od indijskih oraha ili badema, što jelu daje kremastu strukturu i blagu slatkoću.
Tandoori peć je tradicionalna glinena peć koja se koristi u indijskoj, pakistanskoj i bliskoistočnoj kuhinji više od hiljadu godina. Oblika je kao velika glinena posuda ili bure, zagreva se drvenim ugljem ili drvetom na ekstremno visoke temperature – često preko 400°C.