Batak i karabatak marinirani u jogurtu, indijskim začinima u tanduri peći.
Cena: 910,00 RSD
Bara Batak i Karabatak je tradicionalno severnoindijsko jelo koje se pravi od velikih, sočnih komada piletine mariniranih u bogatoj mešavini začina, jogurta, đumbira, belog luka, limunovog soka i aromatičnih masala yačina. Nakon mariniranja, piletina se peče u tandoor peći dok ne dobije zlatno-smeđu koricu i dimljeni miris koji ovo jelo čini neodoljivim.
Chicken Barra odlikuje se punim, složenim ukusom — blago dimljenim, začinjenim, sa osvežavajućom notom limuna i začinskog bilja. Služi se uz naan, roti ili mirisni basmati pirinač.
Tandoori peć je tradicionalna glinena peć koja se koristi u indijskoj, pakistanskoj i bliskoistočnoj kuhinji više od hiljadu godina. Oblika je kao velika glinena posuda ili bure, zagreva se drvenim ugljem ili drvetom na ekstremno visoke temperature – često preko 400°C.