Spice - Indian Cuisine

Meni

Začinite dan dobrim ukusom. Prijatno!

"The ritual of eating"

Predjela

Predjela

Tradicionalna Indijska predjela pohovana u brašnu od sočiva. Pohovano povće, pohovana piletina, pohovani sir ili račići. Neizostavne samose sa raznim ukusima. Na vama je da odlučite.

Supe

Supe

Kremasta supa sa pažljivo odabranim začinima. Pileća, od pečuraka, paradajza, sa spanaćem ili povrćem na vama je da izaberete.

Salate

Salate

Tradicionalne Indijske salate sa kiselim mlekom, povrćem i idnijskim začinima Raita. Vitaminska zelena salata, fenomenalna Spice salata sa povrćem medom i senfom.

Roštilj iz tanduri peći

Roštilj iz tanduri peći

Tandoori roštilj je poznat po svojoj karakterističnoj aromi i ukusu. Jela pripremljena na ovaj način su bogata začinima i imaju intenzivne boje zbog upotrebe mešavine začina poznatog kao tandoori masala. Karakteristična jela poput Tandoori tikke, Masala krilaca ili Bosiljak origano tikke će vas oboriti s nogu.

Vegetarijanska jela

Vegetarijanska jela

Mešavina svih vrsta povrća u fantastičnim sosevima. Indijska vegetarijanska jela ne samo da su ukusna, već su i obogaćena hranljivim sastojcima. Pored toga vegetarijanska ishrana ima dugu tradiciju u Indijskoj kulturi i filozofiji, održavajući poštovanje prema životinjama i prirodi.

Jela sa piletinom

Jela sa piletinom

Indijska kuhinja nudi širok spektar specijaliteta sa piletinom, koji su poznati po svojim bogatim začinima i slojevitim ukusima. Butter piletina, Korma piletina, Malai piletina... Bilo koju odabrali pravi je izbor.

Jela sa jagnjetinom

Jela sa jagnjetinom

Jela sa jagnjetinom u Indijskoj kuhinji su poznata po svojoj začinjenosti. Ukoliko ste ljubitelji ''jačeg'' mesa ovo je pravi izbor. Jagnjeci curry, jagnjetina u ljutom sosu - Buna masala ili u sosu od indijskoh oraha isuncokreta... Jela sa jagnjetinom u indijskoj kuhinji pružaju raznolikost ukusa i tekstura, obogaćene začinima i aromama koje čine autentično iskustvo indijske kulinarske baštine.

Jela sa račićima

Jela sa račićima

Jela sa račićima imaju karakterističan i slojevit ukus koji kombinuje različite začine, povrće i umake. U istom jelu može se osetiti slanost, začinjenost, kiselost i slatkost, što stvara kompleksne i harmonične ukuse. 

Pirinač

Pirinač

Basmati pirinač, sa svojim duguljastim zrncima i karakterističnim mirisom, predstavlja osnovu mnogih indijskih jela. Bez obzira da li se servira uz kari, biryani ili kao prilog, basmati pirinač dodaje slojevitost i bogatstvo ukusu tradicionalnih indijskih jela.

Biryani

Biryani

Ovaj tip pirinča ima sposobnost da upije začine i arome iz ostalih sastojaka u biryani, čime se dobija bogat i kompleksan ukus. Na prvi pogled podseća na naš pilav, a na prvi zalogaj savršeni skolp pirinča, začina i ostalih sastojaka. 

Naan - Hleb

Naan - Hleb

Naan je klasični indijski hleb s mekanom teksturom i bogatim ukusom pečen u tanduri peći. Ovaj hleb je esencijalni deo indijske kuhinje, često slavljen zbog svoje sposobnosti da obogati i upotpuni raznolike arome indijskih specijaliteta.

Pravi raj za hedoniste

Preporučujemo