Piletina u kremastom sosu od badema, sira, putera i indijskih začina.
Cena: 1.090,00 RSD
Malai piletina je nežno i kremasto jelo iz indijske kuhinje koje se ističe svojom bogatom, blagom aromom i mekanom teksturom. Piletina se marinira u kombinaciji pavlake, sira (malai), đumbira, belog luka, limunovog soka i blage mešavine začina poput kardamoma i belog bibera.
Nakon marinacije, komadići piletine se peku na roštilju ili u tandooru, što im daje blago dimljenu aromu i zlatnu boju. Rezultat je jelo koje se topi u ustima, sa kremastim, blagim ukusom, savršeno za one koji vole nežnija i manje začinjena jela.
„Malai“ znači „pavlaka“ ili „krem“ — što objašnjava bogatu teksturu ovog jela.
Ovo jelo je popularno u severnoj Indiji i često se nalazi na menijima restorana zbog svog delikatnog ukusa.
Idealno je za one koji žele da uživaju u indijskoj kuhinji, ali sa blagim i kremastim notama.