Pečena piletina u sosu od paprike, paradajza i luka sa indijskim začinima.
Cena: 1.110,00 RSD
Kadai Masala Piletina je ukusno i aromatično jelo poreklom iz severne Indije, pripremljeno u tradicionalnom kadai tiganju. Sočni komadi piletine dinstaju se zajedno sa svežim paprikama, crnim lukom i bogatom mešavinom začina poznatom kao kadai masala, koja sadrži kumin, korijander, sušene čili paprike, crni biber i garam masalu.
Ovo jelo je poznato po svom intenzivnom ukusu, punoj aromi i blago pikantnoj noti. Sos je gust i bogat, sa izraženim dimljenim i začinskim aromama, savršen za one koji vole jela sa karakterom.
Kadai je specijalni indijski tiganj sa debelim dnom koji omogućava brzo prženje i zadržavanje arome začina.
Mešavina začina kadai masala je srce ovog jela i razlikuje se od regije do regije.
Jelo je popularno kako u domaćim kuhinjama, tako i u restoranima širom sveta zbog svoje bogate arome i teksture.