Piletina u kremastom sosu od paradajza, luka, putera i indijskog oraha sa indijskim začinima.
Cena: 1.130,00 RSD
Spice bater masala je jedno od najomiljenijih indijskih jela širom sveta. Sočni komadi piletine marinirani u jogurtu i začinima, pečeni u tandooru, zatim kuvani u bogatom i kremastom sosu od putera, paradajza, pavlake i mešavine aromatičnih začina poput garam masale, đumbira, belog luka i crvene paprike.
Ovaj sos je glatke, baršunaste teksture sa blagom slatkoćom i prijatnom začinjenom notom, što čini jelo izuzetno ukusnim i prilagođenim širokom spektru ukusa.
Spice bater masala se tradicionalno servira uz topli naan ili basmati pirinač, pružajući savršen balans između bogatog mesa i aromatičnog priloga.
Nastao je u Delhiju 1950-ih godina kao jelo koje spaja tandoori piletinu sa bogatim puter sosom.
Popularan je zbog svoje kremaste teksture i blažeg ukusa u poređenju sa drugim začinjenim jelima.