Komadići piletine i mlevena piletina u sosu od paradajza, pavlake, soje, putera i indijskih začina.
Cena: 1.130,00 RSD
Handi Piletina je tradicionalno indijsko jelo koje se priprema u specijalnoj zemljanoj posudi zvanoj handi. Ova metoda kuvanja omogućava spor i ravnomeran proces kuvanja, zbog čega je meso izuzetno mekano i sočno.
Piletina se kuva u bogatom sosu od luka, paradajza, pavlake i pažljivo odabrane mešavine začina poput garam masale, kardamoma, korijandera, kima i čilija. Sos je gust, aromatičan i pun složenih ukusa koji se razvijaju tokom dugog kuvanja.
Handi je tradicionalna zemljana posuda koja zadržava toplotu i vlagu, omogućavajući spor i ukusan proces kuvanja.
Jelo je poznato po bogatim začinima i punom ukusu, sa mesom koje se topi u ustima.
Popularno je u severnoj i centralnoj Indiji kao deo tradicionalne kuhinje.