Spice - Indian Cuisine

Restoran Banovo Brdo

Restoran | Ponedeljak - Nedelja: 10:00 - 23:00

Kuhinja | Ponedeljak - Nedelja: 12:00 - 21:30

Spice - Indian Cuisine Žarkovačka 21 A, Beograd, Čukarica

Dostava Novi Beograd

Ponedeljak - Nedelja: 11:00 - 21:00

Dostava Autokomanda

Ponedeljak - Nedelja: 11:00 - 21:00

Buna mater piletina

Buna mater piletina

Buna mater piletina

Piletina kuvana sa graškom u masala sosu sa indijskim začinima.

Cena: 990,00 RSD

Buna Mater piletina je indijsko jelo koje spaja bogate arome i teksture tradicionalne indijske kuhinje. Osnova ovog jela je sočna piletina, koja se obično priprema u komadima ili na kockice, a zatim se polako kuva u gustom, začinjenom sosu od paradajza i luka. Ovaj sos se obično priprema sa začinima kao što su garam masala, kumin, korijander, crvena paprika i druge začinske mešavine, što daje dubok i složen ukus jelu.

 

Ono što čini ovu poslasticu posebnom jeste sveži grašak, poznat kao "mater" na hindu, koji se dodaje jelu tokom pripreme. Grašak ne samo da doprinosi šarenilu i svežini jela, već i dodaje slatkastu notu ukusu i teksturi. Osim toga, često se dodaje i drugo povrće, što obogaćuje ukusnu i hranljivu priču ovog jela.

 

Buna Mater piletina je omiljeni izbor u indijskim restoranima širom sveta, kao i u domaćim kuhinjama. Ovo jelo nije samo ukusno, već i predstavlja bogatstvo indijske kulinarske tradicije, pružajući jedinstvenu kombinaciju začina, aroma i tekstura koja osvaja srca gurmana širom sveta.

Pravi raj za hedoniste

Preporučujemo