Piletina kuvana u sosu od paradajza i luka, kokosovog brašna, maka i semenki susama sa indijskim začinima.
Cena: 1.130,00 RSD
Kolhapuri piletina je začinjeno i pikantno jelo poreklom iz Kolhapura, grada u državi Maharashtra, Indija. Poznata je po svojoj vatrenoj i bogatoj aromi, koju dobija zahvaljujući posebnoj mešavini začina poznatoj kao Kolhapuri masala.
Piletina se kuva u gustom, crvenom sosu punoj čilija, crnog bibera, korijandera, belog luka, đumbira i drugih lokalnih začina. Sos je intenzivan, sa izraženom ljutinom i složenim ukusom, idealan za one koji vole jaku i aromatičnu hranu.
Kolhapuri začini su poznati po svojoj ljutini i jedinstvenom spoju začina koji nisu lako dostupni van te regije.
Jelo je popularno u celoj Indiji kao simbol autentične maharashtrijske kuhinje.
Za one koji vole ljuto, Kolhapuri piletina je pravi izbor za autentični kulinarski doživljaj.