Spice - Indian Cuisine

Masala leblebije

Masala leblebije

Masala leblebije

Leblebije kuvane u sosu od vežeg paradajza i luka sa indijskim začinima.

Cena: 810,00 RSD

Masala leblebije su jedno od najpoznatijih i najvoljenijih jela indijske kuhinje. Ovaj začinjeni kari je pripremljen sa leblebijom koja je kuvana u bogatom, aromatičnom sosu od začina, paradajza i luka. Ovo ukusno jelo se odlično slaže uz roti, naan, bhature, ili pirinač, i smatra se pravim delikatesom na trpezama širom Indije i sveta.

 

Masala leblebije se pravi tako da se leblebija kuva u začinjenom sosu od luka, paradajza, i različitih indijskih začina kao što su garam masala, kumin, korijander, kurkuma, i mleveni čili. Sos je bogat i gust, a leblebija upija sve arome začina, stvarajući složen i intenzivan ukus.

 

Ovo jelo je odličan izvor proteina i vlakana, što ga čini zdravim i zasitnim obrokom. Često se služi kao obrok za ručak ili večeru, ali i kao popularna ulična hrana u Indiji, posebno kada se kombinuje sa bhature (pufnastim lepinjama).

 

Može se poslužiti i sa pirinčem. Uz to, sos od nane ili slatki sos mogu se koristiti kao odličan dodatak za sve koji vole dodati malo svežine i slatkastog ukusa.

 

Masala leblebije su jedno od onih jela koje ujedinjuje bogatstvo začina sa jednostavnošću i hranljivošću. Idealno za ljubitelje indijske hrane, ovo jelo pruža ukusan i zasitan obrok koji je ukusan, bogat i hranljiv.

Pravi raj za hedoniste

Preporučujemo