Račići u kremastom sosu od indijskog oraha, kokosovog brašna i masala sosu.
Cena: 1.620,00 RSD
Korma račići su nežno i kremasto jelo koje potiče iz bogate severnoindijske kuhinje. Račići se kuvaju u blagom sosu od jogurta, pavlake, badema i kokosovog brašna, obogaćenom aromatičnim začinima poput kardamoma, karanfilića i muskatnog oraščića.
Ovaj sos je bogat, ali blago začinjen, što čini Kormu idealnim izborom za one koji vole kremasta jela sa suptilnim ukusom. Jelo se služi toplo, uz basmati pirinač ili mekani naan hleb, a često ga prati i osvežavajuća salata ili chutney.
Korma jela su poznata po upotrebi orašastih plodova i mlečnih proizvoda, što im daje bogatu i glatku teksturu.
Reč "Korma" znači "pečeno" ili "prženo" na persijskom, i odnosi se na način pripreme u kojoj se začini prže pre dodavanja tečnih sastojaka.
Korma je odlična alternativa ljutijim jelima iz indijske kuhinje, jer je blaga, ali ukusna.