Spice - Indian Cuisine

Kadai račići

Kadai račići

Kadai račići

Račići prženi sa paprikom i lukom u sosu od svežeg paradajza sa indijskim začinima.

Cena: 1.620,00 RSD

Kadai račići su aromatično i ukusno jelo koje potiče iz severne Indije, ali je omiljeno širom podneblja Južne Azije. Naziv “Kadai” dolazi od tradicionalne indijske tiganjske posude sa debelim dnom, u kojoj se priprema ovo jelo.

 

Sočni škampi kuvaju se u bogatom sosu od svežih začina kao što su crvena paprika, korijander, đumbir, beli luk, zelene čili papričice i paradajz, uz dodatak zelenih paprika. Sos je gust, pun ukusa i blago pikantan, savršen za one koji vole jela sa karakterom.

Služi se toplo, uz basmati pirinač ili indijski hleb poput naan ili roti.

 

Kadai jela su poznata po svojoj intenzivnoj aromi i jarkim bojama.
Koristi se mešavina začina poznata kao Kadai masala koja sadrži karanfilić, cimet, kardamom i još nekoliko začina.
Jelo je idealno za ljubitelje morskih plodova koji žele da probaju nešto drugačije i autentično.

Pravi raj za hedoniste

Preporučujemo