Spice - Indian Cuisine

Restoran Banovo Brdo

Restoran | Ponedeljak - Nedelja: 10:00 - 23:00

Kuhinja | Ponedeljak - Nedelja: 12:00 - 21:30

Spice - Indian Cuisine Žarkovačka 21 A, Beograd, Čukarica

Dostava Novi Beograd

Ponedeljak - Nedelja: 11:00 - 21:00

Dostava Autokomanda

Ponedeljak - Nedelja: 11:00 - 21:00

Vegetarijanska samosa

Vegetarijanska samosa

Vegetarijanska samosa

Testo punjeno krompirom i graškom sa indijskim začinima.

Cena: 310,00 RSD

Vegetarijanska samosa sa krompirom i graškom je ukusna indijska grickalica koja je popularna širom sveta. Samosa je oblikovana kao trouglasta pita od tankog testa, koje je punjeno začinjenom smesom od krompira i graška.

 

Priprema samose obično uključuje pravljenje krompira i graška kuvanjem, a zatim njihovo mešanje sa začinima kao što su kurkuma, kumin, korijander, đumbir, crvena paprika i garam masala. Ova začinjena smesa se zatim puni u trouglasto testo od kora i zatvara.

 

Nakon punjenja, samose se obično prže ili peku u rerni dok ne postanu hrskave i zlatno smeđe boje. One se često poslužuju uz umake kao što su tamarind sos, menta sos ili jogurt sos, koji dodaju dodatnu dimenziju ukusa.

 

Vegetarijanske samose sa krompirom i graškom su popularne jer kombinuju bogate začine i teksture. Krompir pruža kremastu i punu teksturu, dok grašak dodaje slatkast i osvežavajući ukus. Ove samose se često konzumiraju kao užina, predjelo ili deo indijskih obroka.

 

Osim što su ukusne, vegetarijanske samose sa krompirom i graškom su i pogodne za vegetarijansku ishranu, jer ne sadrže meso ili životinjske sastojke. One su savršen izbor za vegetarijance ili one koji vole da uživaju u raznovrsnim vegetarijanskim specijalitetima.

 

Samosa sa krompirom i graškom je omiljena poslastica za ljubitelje indijske hrane i pruža zadovoljavajući spoj ukusa, tekstura i začina. Ako volite indijsku kuhinju ili želite da probate nešto novo, definitivno preporučujem da isprobate ove ukusne samose!

Pravi raj za hedoniste

Preporučujemo