Spice - Indian Cuisine

Restoran Banovo Brdo

Restoran | Ponedeljak - Nedelja: 10:00 - 23:00

Kuhinja | Ponedeljak - Nedelja: 12:00 - 21:30

Spice - Indian Cuisine Žarkovačka 21 A, Beograd, Čukarica

Dostava Novi Beograd

Ponedeljak - Nedelja: 11:00 - 21:00

Dostava Autokomanda

Ponedeljak - Nedelja: 11:00 - 21:00

Papadum

Papadum

Papadum

Indijski specijalitet od brašna nalik na čips.

Cena: 90,00 RSD

Indijski papadum je popularna hrana koja potiče iz Indijske kuhinje. Papadum, takođe poznat kao papad ili papadum, je vrsta tankog, hrskavog peciva koje se tradicionalno pravi od mlevenih leblebija ili sočiva, uz dodatak začina i biljaka.

 

Papadumi su oblikovani u obliku tankih, okruglih ili ovalnih diskova, i obično se suše ili prže pre upotrebe. Oni se mogu jesti kao prilog uz obroke, kao užina ili kao deo Indijskih meze ili predjela.

 

Indijski papadumi dolaze u različitim varijantama i ukusima. Mogu biti začinjeni raznim začinima poput bibera, kumina, kurkume, čilija, belog luka, karija i drugih aromatičnih sastojaka. Takođe postoje i varijante papaduma sa dodatkom povrća, poput spanaća ili krompira, koji dodaju dodatnu dimenziju ukusa.

 

Papadumi su popularni ne samo u Indiji već i u drugim delovima sveta gde se indijska hrana ceni. Često se poslužuju uz indijske curry-je, da bi se dodao hrskavost i tekstura jelima. Takođe su omiljeni kao grickalice ili predjela uz umake, chutneye ili raitu (indijanski jogurt sos).

 

Važno je napomenuti da papadumi mogu biti različite veličine, oblika i teksture u zavisnosti od regiona i recepta. Oni su prilično jednostavni za pripremu kod kuće, ali takođe se mogu kupiti u većini indijskih prodavnica ili specijalizovanih prodavnica hrane širom sveta.

 

Indijski papadum je popularan zbog svog jedinstvenog ukusa, hrskave teksture i raznolikosti začina. Ako volite indijsku hranu, svakako biste trebali probati ovu ukusnu poslasticu!

Pravi raj za hedoniste

Preporučujemo